Rybářský tábor ČRS MO Mladá Boleslav

IMG_9347Od 30. 7. 2016 do 6. 8. 2016 pořádala MO Mladá Boleslav dětský rybářský tábor v klidné obci Kobylníky, která se nachází na břehu Slapské přehrady v Příbramském okres. Tábora se zúčastnilo 26 dětí ve věku od 6 do 18. let z několika organizací středočeského kraje. Především pak děti z naší MO a z MO Sedlčany.

Většinu času trávily děti s vedoucími chytáním ryb, přesto se našel čas i na další činnosti – jako táborové hry, přednášky o způsobech lovu, navštívil nás i místní rybář p. Šťástka a povyprávěl nám o svých úlovcích. V areálu měly děti dále možnost sportovního vyžití a hrály zde především fotbal a stolní tenis. Došlo i na výlet na místní rozhlednu, který absolvovaly dobrovolně především větší děti, jelikož se jednalo o trasu cca 12km. Z doplňkových aktivit se dětem nejvíce líbila vodní bitva, kdy po sobě děti házely balónky, které byly naplněné vodou. Pro nás pro vedoucí už to bylo o něco složitější, jelikož jsme v letošním roce měli hodně malých dětí kolem 6 – 7. let, které s rybařením teprve začínaly a mnohdy neuměly IMG_9370navázat ani háčky. Přes veškeré potíže, jako bylo neustálé rozmotávání prutů, navazování háčků a celých montáží se na táboře utvořil výborný kolektiv a vše proběhlo bez větších potíží a v klidu. Nesmím opomenout také naši kuchyni a našeho kuchaře, který vařil výborně a nedocházelo tak k tomu že děti většinu jídel vyhazovaly tak jako tomu bylo na předešlých táborech, kdy nám vařil neznámí kuchař. Děti měly po celý tábor 6 x denně stravu a v případě že měl někdo hlad, měl kuchař neustále něco připravené. Přesto, že se nám moc nevyvedlo počasí – které bylo jako na houpačce, déšť, chladno, horko a zase déšť (což rybaření moc nepřeje) většina dětí si zachytala alespoň okouny, plotice anebo alespoň oukleje, kterých bylo po většinu času u břehů dost.

IMG_9321Na závěr tábora obdržely všechny děti hodnotné ceny, které jsme částečně nakoupily a částečně jsme obdržely od sponzorů a to od Radima Křepelky a paní Malíkové, kterým tímto za děti ještě jednou děkujeme. Částečné náklady na tábor jsou čerpány z dotace od MŠMT. IMG_9379Já sám bych rád poděkoval lidem, kteří mi v průběhu tábora pomáhali a dětem připravili mnoho krásných zážitků u vody a v krásné přírodě. Jmenovitě pak kuchaři a pomocné síle v kuchyni Pavlu Šedivému a Lence Novotné a oddílovým vedoucím Ríšovi Pacholátkovi, Vaškovi Caltovi a Evě Caltové, která působila na táboře zároveň jako zdravotnice. O tom, že se tábor dětem líbil, svědčí i to, že neuběhl ani týden a už dostávám od dětí děkovné zprávy a že by chtěly příští rok na náš tábor znovu.

Linhart Jan – hlavní vedoucí a hospodář tábora

IMG_9396 IMG_9386 IMG_9384 IMG_9380   IMG_9362  IMG_9346 IMG_9343 IMG_9337 IMG_9330  IMG_9319